IDIOLECTIC INSIGHT LTD XVII: ST. LUCIFER

- - -







Morning, that golden 
zenit of time's human skin
when it smiles, lets you

in, no other sense 
of home, place or scale will do -    
only the return 

of she from the bath
her living miracle aglow 
will quench your last doubt

and you'll give in to 
beauty, finally come to 
know, that this is it,

that the two of you 
joined at just the right time, is  
life’s purpose on show.   







- - -

4 kommentarer:

Rune Kjær Rasmussen sagde ...

Det her digt, der tør være enkelt uden at være banalt får mig til at tænke på et citat, jeg ikke er enig i, på en måde jeg dog ikke har formuleret endnu, men som alligevel bærer en sandhed i sig:

"The pair I-YOU is an essential word. Another essential word is the I-IT pair.
The essential word I-YOU can be told only with the whole of the being.
The essential word I-IT can never be told with the whole of the being.
Man becomes I only in touch with YOU.
The relationship with YOU is immediate. Between I and YOU there is no purpose.
Spirit is not situated within I, but in between I and YOU. Man lives in his spirit when he is capable of responding to his YOU.
The man who cannot pronounce the essential word is unhappy, but the one who addresses you with a notion or a slogan as if it was your name is miserable.
Feelings are what you have, whereas love is what happens. Feelings reside in man, whereas man resides in his love. Love is between I and YOU.
The sublime melancholy of your destiny lies in the fact that every YOU in our world has to become IT.”

(Martin Buber, I and YOU)

Citatet er taget fra indercoveret af albummet "Damari, You...within and out of time": Boris Kovač. Hans musik kan jeg virkelig anbefale. Hvilket jeg sikkert også har gjort før. :)

Jeg tænker i øvrigt sommetider, når jeg læser dine ting, at der til tider er et enten/eller på spil angående det sanselige overfor det intellektuelle som måske indimellem godt kunne udsættes for et "kill your darlings"-attentat for at se, hvad der så skete. De kunne måske gribe mere ind i hinanden på en mere eller mindre anarkistisk måde. Blot en tanke herfra.

Overgivelsen har mange former. At tænke over hvad der ligger til grund for nødvendigheden af en overgivelse, hvilke filtre, hvilke forsvarsmekanismer eller blot pludseligt størknende strukturer der trænger til at blive brudt og blødt op er interessant. At tage sit sprog og vikle det som et klæde om overgivelsens øjeblik lige før eller lige efter selve overgivelsen er jo altid en kunst. Det her digt er sanseligt og får øjeblikket til at stå lyslevende. Det er en kunst, og det er flot. Tak for kigget.



P E T E R B R E U M sagde ...

"Three words that became hard to say: I and Love and You"

Tak.

Denne lille ting, er hverken mere mere eller mindre end denne morgens sjæls-polaroid, i al sin banale - og minimale - glorie, undfanget i et moment af simpel kærlighed og sat på 5-7-5, for ikke at blive helt rød i kinderne, når den kigger sig i øjenes opad dagen strengere spejl.

Det, med at lade body/mind og mind/body flyde sammen, i samme erkendelsens verbale båd, dyrker jeg nok mere andetsteds, end her, hvor der på ingen måde er tale om en gennemarbejdet, eller for den sags skyld gennemtænkt tekst. Dermed ikke sagt, at jeg ikke er modtagelig for kritik; det er jeg altid, når den kommer fra dig. - Jeg vil skam gerne være dygtig, også. :)

Rune Kjær Rasmussen sagde ...

Af og til er "det gennemarbejdede" det, der får alt det vigtige "kød" skrællet af. Så står der et sikkert fascinerende men også lidt for sikkert skelet tilbage.

Det improviserede og det komponerede har hver deres plads men også hver deres uundværlighed. Og måden de griber ind i hinanden og er svære at skille fra hinanden er interessant. Selve den betragtning er jo i virkeligheden banal, hvis noget er. Så er det godt, at ethvert ord kan kapres af en positiv belysning. Og sådan også med det banale.

Jeg tænker stadig over, hvad det betyder for tekster at blive udgivet direkte på nettet, hvad "at blogge" betyder, og hvad der får en til at gøre det ene og det andet. Jeg er selv i tvivl om hvilke kriterier der gør sig gældende for mine egne ting, omend jeg ofte dropper at publicere en tekst, et digt, på nettet, fordi jeg håber på at se det i en bog en dag.

Rune Kjær Rasmussen sagde ...

Måske noget af interesse for dig. Efterlader det her på grund af min pause på ubestemt tid fra fb. https://www.musicworks.ca/musicworks-2014-contests-are-open